Cheese cake for Hantaran & My 1st 3 tiers Wedding Cake

hanWiena memberi kepercayaan kepada aku untuk membuat 2 biji cheese cake untuk hantarannya dan juga kek kahwin 3 tingkat. Aku pada mulanya ragu2 jugak takut juga sebab x pernah buat. Yerla ni kek org nak kawin bknnya nak wak mkn2 sndri...Akhirnya dengan semangat nekad aku tempahan darinya.


Oreo Cheesecake
Topping dengan Choc ganache
1.2 kg

Blueberry Cheesecake
Topping ngan buttercream n blubeery filing
1.5 kg


My 1st tier wedding cake


Layer 1 - Walnut Choc Cake 3.5 kg
Layer 2 - Walnut Choc Cake 2.5 kg
Layer 3 - Walnut Carrot Cake with cream cheese layered 1.2 kg



1 st layer
Nampak kan bentuk bulat yg tak berapa nak bulat tu :) Next time kena improve lg nie.


2nd layer
Mula2 tu cuba buat rose tp x jadik. Last2 jadik bunga cam ni jer.


3rd layer
Letak gumpaste flower jer..Dah jenuh buat bunga yg x berapa nak menjadi tu.


Dah siap cucuk tiang


Pisau untuk majlis potong kek.
Lepas ni sesaper yg nak sewa untuk majlis kawin leh ar contact yer..

1 comments:

wina said...
April 19, 2011 at 12:31 AM

Salam akak... terima kasih buatkan kek ni untuk wina mase kawin aritu. masih terasa kek nye. sedap! Keluarga mentua suka oreo cheese cake tu siap suh tempah lagi. tapi wina tak berkesempatan lah. nak bwk balik cheese cake ke KL macam tak je kan :P

adik wina akan kawin insyaAllah tahun ni, sebab tu teringat kek akak. Kalau tak keberatan, insyaAllah wina akan tempah dari akak lagi. :D

Post a Comment

Anda mungkin meminati ini juga